2010-08-12 15:15:17• hírek • Szatmar.ro

Sámel Szerbiába készül

A fiatal cselgáncsozó az U20-as Balkán-bajnokságon lép majd tatamira.

Szerbiába, azon belül pedig a vajdasági Nagykikindára utazik Sámel Lóránd, a Szatmárnémeti Unió cselgáncsozója, ahol a hét végén megrendezésre kerülő U20-as Balkán-bajnokságon lép majd tatamira.

A 100 kilogrammos súlycsoportban induló fiatalember mindenképpen szeretne egy érmet szerezni, amely reményre feljogosítja az U17-esek között korábban szerzett bronzérem, valamint a néhány hete Pakson begyűjtött aranyérem.

„Valamikor régen én is jártam a városban versenyen, most nem leszek ott, de Lóritól mindenképpen egy jó eredményt várok. A súlycsoportjában főleg egy török és egy bolgár cselgáncsozó okozhat gondot, utóbbi a tavalyi Balkán-bajnokságon le is győzte a 3. helyért vívott meccsen, de most remélem nem így lesz, benne van a bajnoki cím", nyilatkozta az esélyekről Terely Mihály, Sámel edzője.

„A hátamban volt egy kis izomhúzódás, de ez nem lehet akadály, vasárnap dzsúdózni fogok, és aranyérmet akarok. A bolgár és a török erős ellenfél, de ha első akarok lenni, akkor mindenkit le kell győznöm", mondta ezzel szemben magabiztosan Sámel.

Annak ellenére, hogy a szatmári sportoló ezúttal a román válogatott színeiben lép tatamira, az akció költségeinek nagy részét klubja, a Szatmárnémeti Unió fedezi, ez összeg pedig 600 lejre rúg. A szövetség csak a Temesvár - Nagykikinda útvonal költségeit hajlandó állni, ami kiváltotta Terely mester nemtetszését. Megjegyezte továbbá, hogy a napokban megkereste a klubot a Nagyváradi Liberty, amely szívesen leigazolná Sámelt, vagy a kettős igazolás lehetőségét is felvetette, ám ez nem nyerte el az érintettek tetszését: „Egyik variánst sem szeretnénk, azon vagyunk, hogy Lórinak egy tisztességes fizetést tudjunk biztosítani, hogy az Uniónál maradhasson", mondta Terely.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: